Rondleiding door de Oudheid van klas 1

Oudercursus voor ouders van klas 1 (en hogere klassen) die nog weinig ervaring hebben met de vakken Latijn en Grieks of voor ouders die hun kennis van de oudheid nog eens willen oppoetsen. 

Waarom:
- Latijn en Grieks zijn net even andere vakken dan de andere talen/vakken. We hebben ervaren dat het voor ouders fijn is om een beetje begrip te hebben van wat het betekent voor de leerlingen om die vreemde woordjes te leren, welke vaardigheden ze nodig hebben om te kunnen vertalen en wat ze moet weten van de vreemde verhalen uit de oudheid. Met deze cursus ben je als ouder beter in staat je kind te ondersteunen bij het huiswerk en de oud-deelnemers gaven aan het vooral fijn te vinden om samen hun kind te leren.
- Veel ouders vragen wat het nut is van Grieks en Latijn. Die vraag kunnen we beantwoorden, maar het is beter en veel leuker om het te ervaren. 
- Het is heel leuk. Je mag weer eens iets nieuws leren en je wanen in de wereld van Romeinen en de Grieken.

Wat:
- 10 cursusavonden van 19.30u-21.00u van november t/m februari op school,
- een proeverij van alle onderdelen die leerlingen leren bij Latijn en Grieks in klas 1, waaronder grammatica, vertalen, woordjes leren, mythen, geschiedenis en archeologie.

Praktisch:
- 150 euro per deelnemer
- maximaal 40 deelnemers

Heb je interesse, geef je dan snel op. Inschrijven kan tot en met 13 oktober. Om ervoor te zorgen dat we voor zoveel mogelijk deelnemers een geschikte avond in de week kiezen, vragen we je om bij het opgeven een voorkeur voor een dag op te geven.

Voor 23 oktober hoor je op welke data de cursusavonden zullen plaats vinden en maken we de inschrijving definitief.


Vervolgcursus Latijn:

Vorig jaar is een groep ouders gestart met de cursus 'Rondleiding door de Oudheid van klas 1'. Van deze ouders is een groep verdergegaan met Latijn. Dit schooljaar zullen we met deze groep verder gaan, maar u kunt zich hier ook voor opgeven, ook al heeft u de eerste cursus gemist. Bekend verondersteld worden het gebruik van de naamvallen bij naamwoorden; bij de werkwoorden zijn de praesens, imperfectum en perfectum behandeld. We hopen u tijdens deze cursus te laten zien hoe fascinerend en waardevol het is om de Latijnse teksten te ontwarren en hoe de verhalen nog leven in deze tijd. Wie weet geeft deze cursus u ook nog extra handvatten bij het ondersteunen van uw kind.Kirstin Min en Marloes van Kleef

Bestand:Facebook logo (square).png - Wikipedia De Oudheid van Tegenwoordig
Bestand:Instagram logo 2022.svg - Wikipedia de_ovt De Oudheid van Tegenwoordig

Het Stedelijk Gymnasium

Mercatorplein 2,
5223 LL,
's-Hertogenbosch
Open met Google Maps

Contact

Telnr: 073 62 190 68
info@sgdb.nl
"Non scholae
sed vitae discimus"