Gender en Seksualiteit Alliantie (GSA)


De GSA is een groep op deze school voor en door leerlingen die LHBT+ (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender) zijn, twijfelen, of zich gewoon graag voor deze groep inzetten. Wij zetten ons in om een veilige en accepterende omgeving te creëren voor LHBT+ leerlingen op school. Dit doen wij door bijvoorbeeld bijeenkomsten en acties te organiseren.

Activiteiten

Om de twee weken proberen wij tijdens de donderdagmiddagpauze een leuke activiteit te organiseren. Iedereen is hier welkom. De activiteiten fluctueren tussen bijvoorbeeld LHBTI-gerelateerde quizzen, interessante grappige presentaties, of gewoon gezellig kletsend boterhammetjes smikkelen.

De tweede vrijdag van december is het Paarse Vrijdag, een landelijke campagne waarbij wij de hele school betrekken om zichtbaarheid en acceptatie te vragen. Ook gaan we deze dag langs de nieuwe klassen om kort te vertellen over de LHBTI-gemeenschap en over Paarse Vrijdag. We proberen deze dag verschillende activiteiten te organiseren en roepen docenten op om ook in hun lessen kort aandacht te besteden aan het onderwerp.

Pride month, juni dus, valt samen met het einde van het schooljaar, als afsluitende activiteit proberen we altijd iets leuks te organiseren zoals een filmavond.

Verder maakt het bestuur zich hard voor verbeteringen binnen de school. Zo zijn we nu bezig met het verbeteren van de seksuele voorlichting en hebben we voor genderneutrale toiletten gezorgd! Deze toiletten zijn te vinden in het C-gebouw en op de begane grond van het hoofdgebouw.

Contact

Voor problemen of suggesties zijn we (anoniem) te bereiken via ons mailadres: gsa@sgdb.nl

Daarnaast is het GSA-bestuur ook bereikbaar via Magister mail: Emma Beelen, Silke Bertrums, Elio Dijkers, Cas van Heumen, Sam Mulder en Lara Vermunt.

Het Stedelijk Gymnasium

Mercatorplein 2,
5223 LL,
's-Hertogenbosch
Open met Google Maps

Contact

Telnr: 073 62 190 68
info@sgdb.nl
"Non scholae
sed vitae discimus"