Gender en Seksualiteit Alliantie (GSA)

De GSA is een groep op deze school voor en door leerlingen die LHBT+ (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender) zijn, twijfelen, of zich gewoon graag voor deze groep inzetten. Wij zetten ons in om een veilige en accepterende omgeving te creëren voor LHBT+ leerlingen op school. Dit doen wij door bijvoorbeeld bijeenkomsten en acties te organiseren.

Activiteiten

Wij beginnen het jaar met een koekjesmiddag. Dit is onze manier om bij te houden wat de leerlingen op onze school graag dat jaar van de GSA zouden willen zien. Iedereen is hier uiteraard van harte welkom, net als bij al onze andere activiteiten. En er zijn uiteraard koekjes.

Een paar maanden later, op de tweede vrijdag van december om precies te zijn, is er altijd een Paarse vrijdag. Dit is een landelijke campagne waarbij wij de hele school betrekken om zichtbaarheid en acceptatie te vragen. We gaan ook soms langs de klassen om onszelf aan de nieuwe leerlingen te introduceren.

Als laatste proberen we aan het einde van het jaar altijd nog iets te regelen zoals een filmavond, of iets voor pride.

Ivm. Corona is het belangrijk om te melden dat deze activiteiten niet zeker zijn. We zullen ons best doen om zoveel mogelijk (op een verantwoordelijke manier) door te laten gaan, maar dit is niet gegarandeerd

Contact

Je kunt ons bereiken via ons e-mailadres: gsa@sgdb.nl. Hier kun je de GSA (anoniem) bereiken met vragen, problemen of suggesties.

Daarnaast kun je Marisa de Waal of Noah Dijkers (voorzitters van de GSA) via Magister mail bereiken.

Het Stedelijk Gymnasium

Mercatorplein 2,