Gender en Seksualiteit Alliantie (GSA)

De GSA is een groep op deze school voor en door leerlingen die LHBT+ (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender) zijn, twijfelen, of zich gewoon graag voor deze groep inzetten. Wij zetten ons in om een veilige en accepterende omgeving te creëren voor LHBT+ leerlingen op school. Dit doen wij door bijvoorbeeld bijeenkomsten en acties te organiseren.

Acties

Ieder jaar organiseren wij een Paarse Vrijdag (tweede vrijdag van december). Dit is een landelijke campagne waar wij de hele school betrekken om zichtbaarheid en respect te vragen. Verder proberen we door het jaar heen andere acties en evenementen (zoals een filmavond of iets tijdens pride) te organiseren.

Bijeenkomsten

We proberen iedere maand een bijeenkomst te organiseren. Soms zijn deze bijeenkomsten wat serieuzer (brainstormen over eerdergenoemde acties of het bespreken van een actueel LHBT+ thema) en soms zijn ze bedoeld om gewoon te kletsen en een beetje lol te hebben. Iedereen is natuurlijk welkom om langs te komen.

Donderdag 24 oktober Eerste bijeenkomst
Maandag 18 november Normaal
Donderdag 28 november Bijeenkomst van het bestuur
Dinsdag 10 december Normaal
Vrijdag 13 december Paarse vrijdag
Woensdag 22 januari Normaal
Dinsdag 4 februari Normaal
Donderdag 19 maart Normaal
Vrijdag 21 februari Bijeenkomst van het bestuur
Vrijdag 10 april Normaal
Maandag 25 mei Normaal
Donderdag 28 mei Bijeenkomst van het bestuur
Juni (datum volgt nog) Evenement voor Pride

Contact

Je kunt ons bereiken via ons e-mailadres: gsa@sgdb.nl. Hier kun je de GSA (anoniem) bereiken met vragen, problemen of suggesties.

Daarnaast kun je Marisa de Waal of Noah Dijkers (voorzitters van de GSA) via Magister mail bereiken.

Het Stedelijk Gymnasium

Mercatorplein 2,