Rubrieken

Er zijn geen items beschikbaar.

Cultuur

Op het Stedelijk Gymnasium nemen de vakken muziek, beeldende kunst en drama een prominente plaats in op het rooster, en ook daarbuiten.

Traditiegetrouw kent de school jaarlijks een “Grote Avond” met meerdere voorstellingen. Met een groot deel van de leerlingen (meer dan 100 door alle jaarlagen heen) worden in vrije tijd producties voorbereid, die in de grote theaters niet zouden misstaan. Voor de muzikale omlijsting wordt hiertoe ook jaarlijks een orkest geformeerd. Vele (bewerkingen van) toneelstukken en musicals zijn reeds de revue gepasseerd. De inzet, de samenwerking, het plezier en het resultaat, maar vooral de onderwijskundige en culturele inbreng zijn hierbij van onschatbare waarde.

Sinds 2004 heeft de school een schoolorkest Mercator & Musica, bestaande uit enthousiaste leerlingen met verschillend muzikaal niveau en van iedere jaarlaag. Naast de repetities zijn er natuurlijk ook echte uitvoeringen, waarbij eigenlijk alle genres ten gehore worden gebracht.

Deelname aan het Orkestival in het Amsterdamse Concertgebouw is één van de hoogtepunten. Maar ook aan diverse andere in- en externe optredens, van kerstviering tot diploma-uitreiking, wordt veel plezier beleefd.

Naast drama en muziek kent de onderbouw natuurlijk ook tekenen als cultureel vak. En in de bovenbouw wordt het prachtige vak KUBV onderwezen. Dit betreft een eindexamenvak, waarbij niet alleen wordt geschilderd, getekend en geleerd over verschillende tijden en beeldende disciplines, maar waar ook diverse audiovisuele producties worden gemaakt, zoals animatiefilms, videoclips, nepdocumentaires, korte speelfilms en nog veel meer. De kwaliteit ligt zo hoog, dat onze leerlingen al een tweede prijs wonnen bij het landelijk filmfestival voor scholieren.
De school kent ook een eigen filmgala, waar al dit moois wordt getoond.
Ook zijn er tal van excursies, die het vak nog interessanter maken.
Bovendien heeft de school een kunstroute (de Via Gymnasia), waarbij leerlingen van alle jaarlagen in samenwerking met de oudervereniging allerlei kunstwerken presenteren in en om ons gebouw.

Kortom, een school die cultuur hoog in het vaandel heeft staan.

Het Stedelijk Gymnasium

Mercatorplein 2,
5223 LL,
's-Hertogenbosch
Open met Google Maps

Contact

Telnr: 073 62 190 68
info@sgdb.nl
"Non scholae
sed vitae discimus"