Rubrieken

Er zijn geen items beschikbaar.

Mediatheek

De mediatheek bevindt zich op de 2e etage, de gele verdieping, ook wel studieverdieping genoemd.

De mediatheek is zo mogelijk iedere lesdag geopend en omvat de bibliotheek, de ruilbibliotheek en de begeleidings- en zelfstudie-ruimten, met en zonder computer.
De mediatheek is uitsluitend bedoeld om te studeren. Daarom gelden hier strenge regels ten aanzien van rust en orde en is alleen werken/studeren de hoofdregel, ongeacht of er 2 of 100 leerlingen aanwezig zijn. Het is belangrijk om elkaar rust en gelegenheid tot concentratie te bieden. Met goede taakverdeling en planning vooraf is veel mogelijk en ook dat hoort bij het leerproces.

Dagelijks is er tijdens het 9e lesuur mogelijkheid om met onderling overleg samen te werken aan opdrachten en werkstukken, mits het lesrooster dit toelaat.
Soms is door reserveringen de mediatheek volledig bezet, waardoor voor andere leerlingen tijdelijk geen plaats is. Het is goed om daarmee rekening te houden en werkzaamheden niet tot het laatste moment uit te stellen.
Ook het gebruik van de aanwezige apparatuur is aan regels gebonden. Vanzelfsprekend mogen de computers en printer alleen ten behoeve van school- en studiezaken worden gebruikt.

De leerling dient zich bewust te zijn dat alles wat hij/zij in de mediatheek op de computer doet, ook zichtbaar kan zijn bij de beheerder.
In de mediatheek wordt uiteraard niet gegeten of gedronken of met vieze handen gewerkt.

Doordat de mediatheek in open verbinding staat met de rest van de verdieping, is bijna ieder geluid vanaf de hele verdieping daar ook hoorbaar. Dat hoeft niet storend te zijn, mits iedereen daar rekening mee houdt.

Het Stedelijk Gymnasium

Mercatorplein 2,
5223 LL,
's-Hertogenbosch
Open met Google Maps

Contact

Telnr: 073 62 190 68
info@sgdb.nl
"Non scholae
sed vitae discimus"