Als naar school gaan een uitdaging wordt

LEZING VOOR OUDERS, DOCENTEN EN MENTOREN EN ANDERE GEINTERESSEERDEN EN BETROKKENEN

Voor sommige kinderen en jongeren is het niet vanzelfsprekend elke dag “gewoon” naar school te gaan. Niet omdat ze niet willen, maar omdat ze spanning ervaren.

Hoe werkt stress en angst? Welke invloed heeft spanning op anderen in hun omgeving? Maar vooral ook: hoe kunnen we samen deze leerlingen helpen om de stap terug naar school te durven zetten?   

Wil van Nus, deskundige op dit terrein en auteur van verschillende boeken spreekt over hoe scholen preventief kunnen signaleren en begeleiden, maar ook wat helpend is wanneer al sprake is van schoolangst of -weigering. De lezing is vooral gericht op ouders, docenten en mentoren. Bij spanning of angst is de steun van de mensen om de leerling heen heel belangrijk: School en ouders vormen samen een netwerk, waardoor de jongere ervaart dat hij er niet alleen voor staat, en “gewoon” naar school gaan een minder grote uitdaging wordt.

datum    Dinsdag 19 september 2023 om 19.30 uur
locatie    Van Maerlant,
               Onderwijsboulevard 1, ‘s-Hertogenbosch

De lezing wordt aangeboden vanuit het samenwerkingsverband De Meierij VO. We rekenen op een grote opkomst daarom vragen we u om zich vooraf in te schrijven.

Mocht het aantal inschrijvingen het aantal zitplaatsen overstijgen dan overwegen wij de lezing ook online aan te bieden.

Bij de inschrijving wordt dan ook gevraagd of u daar interesse in hebt. Graag ontvangen wij de inschrijvingen per omgaande maar uiterlijk op maandag 11 september.

We kijken uit naar een interessante avond samen!

Inschrijven via deze link: https://forms.gle/3FBTUQn5jQhy1w3J9

Het Stedelijk Gymnasium

Mercatorplein 2,
5223 LL,
's-Hertogenbosch
Open met Google Maps

Contact

Telnr: 073 62 190 68
info@sgdb.nl
"Non scholae
sed vitae discimus"