Rubrieken

Er zijn geen items beschikbaar.

Vrijwillige ouderbijdrage

Vrijwillige ouderbijdrage Voor de inning van de vrijwillige ouderbijdrage maken de zes scholen van de OSZG gebruik van het op veel Nederlandse scholen gebruikt ouderbijdragensysteem: WIS Collect. Dit systeem is erop gebaseerd dat ouders in een bepaald schooljaar de kosten betalen die in dát schooljaar door de school voor de jaarlaag waartoe het kind behoort, worden gemaakt.

Indien de bijdrage vanwege het vrijwillige karakter door de school niet wordt geïnd is dit alleen in de financiële administratie en bij de rector bekend en heeft dit voor de leerling nooit consequenties voor het al dan niet mogen deelnemen van een activiteit of faciliteit. 

Aan het begin van het schooljaar ontvangen ouders van het OSZG-bureau een nota voor de vrijwillige ouderbijdrage; deze valt uiteen in twee delen:

  • Een basisbijdrage van € 90,-, waaruit onder andere de leerlingenvereniging, de oudervereniging, het schoolblad, de kluisjes, enkele algemene en culturele activiteiten (bijvoorbeeld onze jaarlijkse musical), het annulerings- en solidariteitsfonds en de collectieve verzekering worden betaald. 
  • Een leerjaarafhankelijke bijdrage waaronder enkele leerjaaractiviteiten vallen (introductie, afsluiting schooljaar, mentoractiviteit), CJP-activiteiten (o.a. de kerstfilm), Xanten klas 2, Trierreis klas 3, Cultuurreis klas 4 en de sportoriëntatie van klas 6. In leerjaar 5 zijn de klassieke reizen gepland (Rome of Griekenland);  met het oog op deze reizen (en de reissom van c.a. €800) is een spaarregeling opgezet; u kunt ervoor kiezen hiervan gebruik te maken.

In onderstaande tabel een voorbeeld van het overzicht van de nota vrijwillige ouderbijdrage voor het schooljaar 2023/2024

 Klas 1  Klas 2  Klas 3
 Basisbijdrage € 90,-  Basisbijdrage € 90,-  Basisbijdrage € 90,-
 Introductie/eindejaar € 25,-    Introductie/eindejaar € 30,-   Introductie/eindejaar € 25,- 
 CJP (o.a. de kerstfilm) € 10,-  CJP (o.a. de kerstfilm) € 10,-  CJP (o.a. de kerstfilm) € 10,-
 Mentoractiviteit € 20,-  Mentoractiviteit € 20,-  Mentoractiviteit € 20,-
 Projectexcursie € 35,-  Projectexcursie € 35,-  Projectexcursie € 35,-
 Borg kluisjes
(hele schoolloopbaan) € 20,-
   Trier € 110,-
 Zonnewende € 75,-  Xanten € 35,-  
 Sparen reizen € 200,-  Sparen reizen € 200,-  Sparen reizen € 200,-
 Totaal € 475,-  Totaal € 420,-  Totaal € 490,-
     
 Klas 4  Klas 5  Klas 6
 Basisbijdrage € 90,-  Basisbijdrage € 90,-  Basisbijdrage € 90,-
 Introductie/eindejaar € 25,-   Introductie/eindejaar € 35,-   Introductie/eindejaar € 35,- 
 CJP (o.a. de kerstfilm) € 10,-  CJP (o.a. de kerstfilm) € 10,-  CJP (o.a. de kerstfilm) € 10,-
 Mentoractiviteit € 20,-  Mentoractiviteit € 20,-  Mentoractiviteit € 20,-
 Cultuurreis klas 4 € 250,-    LO Spoor 6 € 60,- 
 Excursie Klassieke.talen Paleis op de Dam €30,-    Excursie maatschappijleer € 35,-
 Totaal € 425,- Totaal € 155,-  Totaal € 250,-

Enkele vakspecifieke excursies en activiteiten die maar voor enkele leerlingen aan de orde zijn (bijvoorbeeld examen Cambridge, examen Delf, examen Goethe, deelname aan het MEP, de huiswerkklas), worden in de loop van het schooljaar apart gefactureerd. Voor deze activiteit ontvangt u dan een e-mail met een link naar uw persoonlijke omgeving in WIS-collect, waar u de factuur direct (via i-Deal) kunt betalen.

De schoolleiding kan aanleiding zien de hoogte van de vrijwillige ouderbijdrage aan te passen. Indien dit aan de orde is zal een voorstel met verantwoording vanzelfsprekend worden voorgelegd aan de (O)MR.

Informatie over de opzet van de schoolnota:
De ouders krijgen volgens bovenstaande tabel per jaarlaag een aantal contractregels voorgelegd; hierbij wordt in een informatieschermpje toelichting gegeven.
Bij elke contractregel kunnen ouders aangeven of ze hiervoor wel of niet kiezen.

U ontvangt aan het begin van het nieuwe schooljaar van ons administratiekantoor een e-mail vanuit WIS-collect (afzender: Financiële administratie Stedelijk Gymnasium Den Bosch – no-reply@wiscollect.nl), met daarin een link die u direct door zal leiden naar uw persoonlijke omgeving in WIS-collect. Daar kunt u de schoolnota 2023-2024 digitaal invullen en ook de gewenste betaalmethode kiezen.

Ten slotte nogmaals: het gaat om een vrijwillige ouderbijdrage.
De school vindt het belangrijk leerlingen naast lessen ook (deelname aan) andere activiteiten aan te bieden. Zaken die bijdragen aan hun algemene, sociale, culturele vorming. De vrijwillige ouderbijdrage wordt ingezet voor de bekostiging hiervan.
Met vragen over (betaling van) de vrijwillige ouderbijdrage kunnen ouders terecht bij de schoolleiding.


Het Stedelijk Gymnasium

Mercatorplein 2,
5223 LL,
's-Hertogenbosch
Open met Google Maps

Contact

Telnr: 073 62 190 68
info@sgdb.nl
"Non scholae
sed vitae discimus"