Rondleiding door de Oudheid van klas 1

Oudercursus voor ouders van klas 1 (en 2) die nog weinig ervaring hebben met de vakken Latijn en Grieks of voor ouders die die hun kennis van de oudheid nog eens willen oppoetsen. 


Waarom:

- Latijn en Grieks zijn net even andere vakken dan de andere talen/vakken. We hebben ervaren dat het voor ouders fijn is om een beetje begrip te hebben van wat het betekent voor de leerlingen om die vreemde woordjes te leren, welke vaardigheden ze nodig hebben om te kunnen vertalen en wat ze moet weten van de vreemde verhalen uit de oudheid. Met deze cursus ben je als ouder beter in staat je kind te ondersteunen bij het huiswerk.

- Veel ouders vragen wat het nut is van Grieks en Latijn. Die vraag kunnen we beantwoorden, maar het is beter en veel leuker om het te ervaren. 
- Het is heel leuk. Je mag weer eens iets nieuws leren en je wanen in de wereld van Romeinen en de Grieken.

Wat:
- 10 cursusavonden van 19.30u-21.00u van november t/m februari op school,
- een proeverij van alle onderdelen die leerlingen leren bij Latijn en Grieks in klas 1, waaronder grammatica, vertalen, woordjes leren, mythen, geschiedenis en archeologie.

Praktisch:
- 140 euro per deelnemer
- maximaal 40 deelnemers

Heb je interesse, geef je dan snel op. Inschrijven kan tot en met 5 oktober. Om ervoor te zorgen dat we voor zoveel mogelijk deelnemers een geschikte avond in de week kiezen, vragen we je om bij het opgeven een voorkeur voor een dag op te geven.


Voor 20 oktober hoor je op welke data de cursusavonden zullen plaats vinden en maken we de inschrijving definitief.

Inschrijven kan hier: https://forms.office.com/r/5cGg9UKzXh


Kirstin Min en Marloes van Kleef

Het Stedelijk Gymnasium

Mercatorplein 2,
5223 LL,
's-Hertogenbosch
Open met Google Maps

Contact

Telnr: 073 62 190 68
info@sgdb.nl
"Non scholae
sed vitae discimus"